Comunicare în limba română – Clasa a II-a

Alege manualul propus de
Ascendia Design și Editura Didactică și Pedagogică

Edp

Cumpără din Magazin EduTeca

+

Caietul Elevului

10 Motive
ca să alegi manualul nostru:

Motivul 1

Vei primi gratuit cel mai bun manual din punct de vedere calitativ – atât varianta tipărită, cât și pe cea digitală. Centrul Național de Evaluare și Examinare a acordat manualului 48,98 puncte din 50 posibile, la capitolul calitate, în cadrul Licitației de Manuale Școlare organizată în 2014 de Ministerul Educației Naționale, manualul având de departe cel mai bun punctaj între toate manualele avizate. Uite dovada:

Motivul 2

Manualul tipărit și caietul elevului sunt în conformitate cu Programa școlară pentru disciplina – Comunicare în limba română – clasa a II-a, aprobată prin Ordin al Ministrului Educației naționale nr. 3418/19.03.2013, aducând o nouă abordare asupra procesului pedagogic. Iți oferim acum cele două volume în format pdf, gratuit.

Descarcă  Semestrul I Descarcă  Semestrul II

Manualul este deja avizat de Ministerul Educației Naționale, ordin de ministru 4781/13.10.2014.

Motivul 3

Vei putea folosi manualul nostru digital pe orice dispozitiv (pc, mac, tableta, telefon) așa că fii sigur că va funcționa oriunde îl instalezi. În același timp, îl primești și tipărit dacă îl alegi ca manual pentru școala ta.

Dacă ai tabletă Samsung cu Android, găsești aplicatiile în Galaxy Apps. Mai mult, gasești manualele digitale și pe televizoarele Samsung!

Ai un pc, tabletă sau telefon cu Windows 8 sau 10? Poţi să testezi manualul digital-aplicaţia. Găseşti deja gratuit cele 2 volume în Windows StoreDă click aici pentru Volumul 1 și Dă click aici pentru Volumul 2.

Microsoft Store

Motivul 4

Materiale digitale sunt dezvoltate special pentru a oferi plusvaloare reală pentru manualul tipărit. Manualul digital conține peste 250 de aplicații multimedia și interactivități, ușor de utilizat și intuitive, invitând copiii la învățarea prin descoperire. Peste 20 de povești și poezii audio vor capta atenția copiilor și îi vor ajuta să dobândească competențele necesare unor elevi de clasa a II-a.

Motivul 5

Pentru manualul nostru vei putea comanda începând din luna Noiembrie 2014 Caietul Elevului, o unealtă eficientă pentru optimizarea procesului de predare-învățare. Fiecărui volum al manualului îi va corespunde un Caiet al Elevului. Acesta este spațiul propice pentru rezolvarea ușoară și distractivă a tuturor exercițiilor, cuprinzând indicații de lucru pentru acasă și în clasă, exerciții explicate și exemple variate, precum și spații de rezolvare dedicate. În cele din urmă, acest caiet ușurează munca dascălului la clasă și a elevului acasă.

Motivul 6

Noua abordare – manualul fizic însoțit de manualul digital – este una creativă, dar poate produce și rezultate nesatisfăcătoare dacă manualele nu sunt dezvoltate de profesioniști. Ascendia Design are experiență în producerea de manuale digitale. Întelegem atât componenta educațională, cât și pe cea ludică, iar experiența Editurii Didactice si Pedagogice desăvârșește abordarea pedagogică a noilor manuale. Suntem primii producători din România care au făcut și lansat un manual digital apreciat la nivel global. Citește aici.

Motivul 7

Alegând EduTeca vei beneficia de produse a căror calitate este recunoscută la nivel european. Comisia Europeană a ales anul acesta conținutul educațional EduTeca ca fiind cel mai bun din România. Am câștigat la categoria Profesioniști și am ajuns în finala mondială a concursului Best Content For Kids. Citește aici.

Motivul 8

Alegând manualul produs de noi vei beneficia gratuit de toate resursele puse la dispoziție pentru manual: suport tehnic dedicat; materiale și resurse didactice; planificarea calendaristică anuală a conținutului didactic după manual.

Motivul 9

Poți discuta cu alți învățători sau părinți, foarte facil, pe teme legate de educație. O comunitate numeroasă susține produsele noastre. Peste 70.000 de prietenii – profesori și părinți, te așteaptă în Comunitatea EduTeca. Conectează-te cu noi.

Motivul 10

Testează, dar mai ales compară manualul nostru cu celelalte! Suntem siguri că vei alege calitatea.

Pentru acest lucru vă rugăm să folosiți platforma Ministerului Educației Naționale. Puteți încărca site-ul dând click aici manuale.edu.ro

Selecție și Testare

Anunțăm cadrele didactice că procesul de selecție și de comandă a manualelor școlare se desfășoară în perioada 16-22 octombrie!

În această perioadă se vor desfăsura următoarele:

  • derularea procesului de selectie a manualelor scolare:
  • analizarea, de catre cadrul didactic, a conținutului manualelor scolare corespunzatoare claselor la care își desfășoară activitatea;
  • redactare, avizarea și înregistrarea procesului-verbal privind opțiunile cadrelor didactice cu privire la manualele selectate și numarul de exemplare necesar a fi comandate
  • înregistrarea comenzilor de manuale scolare:
  • completarea raportului cu privire la necesarul de manuale noi;
  • generarea, aprobarea si inregisrearea raportului si transmiterea uneui copii a aceatuia catre responsabilul cu manuale scoalre de la nivelul ISMB.

Responsabilitate

„În era digitală, acum mai mult ca oricând, trebuie echilibru. Trăim într-o lume din ce în ce mai digitizată și automatizată, dar atâta vreme cât încă sunt școli care nu au apă curentă în România, nu putem vorbi de renunțarea la variantele tipărite ale manualelor. Noi susținem că educația trebuie să fie pentru toată lumea, accesibilă tuturor claselor sociale.  Ca societate, ar fi o greșeală să renunțăm la manualele tipărite. România încă nu este pregătită pentru acest lucru. Ar fi însă și o greșeală să nu deschidem ușa către viitor, către tehnologie. Tranziția către manualele digitale trebuie făcută cu grijă și responsabilitate așadar. Societatea are nevoie de o perioadă de testare, de acomodare la noile instrumente pedagogice.”

Ascendia Design

manuale_digitale

„…manualul pare foarte bine alcătuit, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi al conţinutului. „Îmi place că are sarcini de lucru frumos făcute, legendă, o parte interactivă, e un manual reuşit şi cred că o să le placă elevilor. Acum rămâne să vedem şi cum arată celelalte manuale, însă cred că învăţătorii vor utiliza acest manual dacă au baza materială la îndemână, calculatoare adică. Ar fi şi păcat să nu utilizeze varianta digitală dacă pot, până ies cărţile din tipografii…“ 

Cornelia Popa, învățătoare,Şcoala Gimnazială 194, București, Sursa

„Lecţiile din manual sunt foarte la obiect, cu cerinţe concrete, prietenoase pentru copii. Noi am şi exersat de pe el cu copiii noştri“  

Yolanda Crețesu, psihopedagog, Sursa

„Elementul pe care îl apreciez cel mai mult este reprezentat de activităţile propuse pentru proiecte în echipă. De asemenea, autorii încearcă să stimuleze dezvoltarea gândirii critice a copiilor, fiecare unitate cuprinzând invitaţii la exprimarea propriei opinii, existând în manual secţiuni intitulate «Spune-ţi părerea!». Sper doar că învăţătorii vor implementa şi aceste secţiuni la clasă, adică să organizeze activităţi în grup şi dezbateri pe marginea textelor propuse”, explică Apăteanu, care completează că secţiunea „Portofoliu“ invită elevii să prezinte proiecte în faţa clasei. „Iar abilitatea de a vorbi în faţa unui public este foarte importantă“, conchide expertul.”

Tincuţa Apăteanu, expert în educație, Sursa

Construiește lecții interactive cu ajutorul editorului LIVRESQ